گزارش و گزارش تصویری : مراسم رونمایی از سند سلامت استان یزد


یزدفردا مسعود میرجلیلی :استاندار يزد ضمن رونمايي از سند جامع سلامت استان يزد در نخستين روز از هفته سلامت گفت: اين سند برنامه كاملي براي ارتقا و بهبود بهداشت استان يزد است.

محمدرضا فلاح‌‍‌زاده در نشست مشترك اعضاي شوراي سلامت و امنيت غذايي استان يزد با ابلاغ اين سند به تمام دستگاه‌ها و نهادهاي دولتي و غيردولتي استان، دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني شهيد صدوقي را به عنوان ناظر اصلي بر حسن اجراي سند سلامت استان معرفي كرد و اظهار داشت: در يك برنامه جامع چهار ساله از سال 1389 تا 1393 بايد به وضعيت مطلوبي در بهداشت استان دست يابيم.
وي خاطرنشان كرد: در سند جامع سلامت، تمام مشكلات مترقبه و غيرمترقبه از قبيل افزايش چاقي، علل شايع مرگ و ميرهاي استان، مشكلات بيماري‌ ديابت، قلب و عروق و اعتياد به دخانيات در نظر گرفته شده است و دستگاه‌هاي مجري موظف هستند هر سه ماه يك‌بار گزارش تلاش‌هاي خود را در راستاي ارتقا بهداشت استان ارائه كنند.
وي با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال همت و كار مضاعف توسط مقام معظم رهبري، بهره‌مندي از سلامت و امنيت را از الزامات همت و كار مضاعف دانست و ادامه داد: انسان مسلمان بدون سلامت به مقصد و مقصود نهايي و قرب الهي نمي‌رسد و به همين منظور نمي‌توانيم دغدغه سلامت خود، خانواده و اجتماع را رها كنيم.
فلاح‌زاده با اشاره به فرمايش حضرت علي (ع)، سلامتي را بهترين نعمت الهي دانست و اظهار داشت: امنيت، تندرستي و عافيت از نعمت‌هاي ويژه خداوند است كه ما همواره در دعاهاي خود آنها را از پرودگار متعال درخواست مي‌كنيم.
استاندار يزد، شاغل بودن بانوان و عدم رسيدگي كامل زنان به خانواده‌ها، تهيه غذاهاي آماده، غلبه زندگي ماشيني بر انسان محوري، غلبه بازي‌هاي رايانه‌اي بر ورزش‌هاي محله‌اي، محدوديت ترافيك شهري و ... را از مشكلات زندگي شهري براي سلامت انسان‌ها دانست و افزود: در سند جامع سلامت تمام اين مشكلات لحاظ شده و شايسته است تمام دستگاه‌ها، فرمانداران و مسئولان استان در راستاي ارتقا بهداشت استان تلاش و همت كنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي نيز در اين نشست ضمن تقدير از استاندار يزد، از وي به عنوان مبتكر و مبدع طرح سلامت ياد كرد و اظهار داشت: ارتقا وضعيت بهداشت استان، ارتقا كيفي آب آشاميدني شهري و روستايي، ارتقا وضعيت توليد، توزيع و عرضه مواد خام پروتئيني به صورت بهداشتي، ارتقا بهداشت هوا در محيط‌هاي شهري استان و افزايش ميزان مصرف ماهي و غذاهاي دريايي در سبد غذايي مردم استان از شاخص‌هاي اصلي در نظر گرفته شده در سند جامع سلامت استان يزد است.
سيدجليل ميرمحمدي همچنين با اشاره به روز جهاني بهداشت، «با عنوان بهداشت شهرنشيني و سلامت» افزود: تا سال 2030 بيش از يك سوم جمعيت جهاني در شهرها ساكن مي‌شوند.
وي ادامه داد: آلودگي هوا در شهرها سالانه يك ميليون و 200 هزار نفر را به كام مرگ مي‌برد و اين در حالي است كه شهر يزد به عنوان يكي از شهرهاي آلوده كشور شناخته شده است.
ميرمحمدي بيماري‌هاي قلبي و عروقي،‌ ديابت، افزايش چاقي، عدم تحرك بدني، استعمال دخانيات و تغذيه نامناسب مردم را از اصلي‌ترين عوامل شايع در مرگ و مير استان يزد دانست و گفت: در سال گذشته 450 نفر از جوانان استان يزد به علت مشكلات ترافيكي و تصادف در سطح شهر جان خود را از دست داده‌اند.
ميرمحمدي با اشاره به جديدترين شاخص‌هاي مرتبط با سلامت در كشور بيان داشت: 47 درصد از افراد جامعه فعاليت جسماني كمي دارند و 49 درصد از جمعيت ايران داراي اضافه وزن هستند،‌ 18 درصد از مردم از مشكل چاقي رنج مي‌برند و 16 درصد مردم جامعه داراي فشار خون بالا هستند و 29 درصد از افراد جامعه در فاصله سني 15 تا 44 سال در معرض رفتارهاي پرخطر قرار دارند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد ابراز اميدواري كرد: با ابلاغ سند جامع سلامكت توسط استاندار يزد به دستگاه‌هاي اجرايي، گام بلندي در ارتقا بهداشت و سلامت استان يزد برداشته شود.
در پايان نشست مشترك اعضاي شوراي سلامت و امنيت غذايي استان يزد، فعالان و حاميان عرصه سلامت اين استان با اهداي لوح سپاس توسط استاندار يزد تقدير شدند.
دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد نيز در اين مراسم از استاندار يزد به عنوان مبدع طرح جامع سلامت استان تجليل كرد.


گزارش تصویری مسعود میرجلیلی خبرنگاریزدفردا























































































































































































































































































یزدفردا





  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا